zaterdag 8 oktober 2011

Dear Jane en Poppenquiltje

Hier dan de beloofde foto's van mijn Dear Jane. Ik ben begonnen met de gemakkelijker blokjes. Is wel zo handig als je op vakantie bent en niets hebt voorbereid. Ik vind de kleurtjes erg lief en met deze kleuren is de witte achtergrond ook mooi.
Ook van het poppenquiltje zijn weer een paar blokjes gemaakt. Het is Dutch Deirde en een pakketje van Quilt it & Dotty. Echt een antiekerig quiltje. Niet zo groot, dus daar ga ik een van mijn beertjes mee verrassen.


Het eerste blok van de Camelot quilt is ook geknipt. Hopelijk kan ik daar vanavond mee beginnen. Ik moet even wennen aan de stofjes. Sommige vind ik echt niet mooi, maar het gaat om het geheel toch? Op Janine's blog vind ik het wel heel mooi, maar misschien maak ik er wel 2. De versie van Janine en mijn eigen versie. Eventjes over nadenken maar.........
Zodra het blok af is, volgt de foto.

Weekje Ardennen

Belgische Ardennen

We zijn net terug van een heerlijk weekje in de Ardennen. Wat is het toch een mooie omgeving en wat werden we verwend met het weer. Tijd om te lezen, quilten en uitstapjes te maken was er dus genoeg!
We zijn bij het oorlogsmonument in Bastogne geweest. Heel indrukwekkend.
Het was al volop herfst in de Ardennen. De bomen waren echt prachtig.

`We zijn ook bovenop het monument geweest, het uitzicht was indrukwekkend!

Ook hebben we een heus kasteel bezocht; "Chateau de Modave". Een prachtig kasteel, heerlijk om doorheen te wandelen. Ik neem je even mee op een wandeling terug in de tijd. Geniet maar even mee.

Hier een foto van het kasteel in vol ornaat:
Helaas was het die dag niet echt zonnig, maar aangezien de rondleiding binnen in het kasteel was mocht dat de pret niet drukken. We kwamen binnen in een hal met een prachtig plafond. Hier een detail:

Hier nog wat meer detailfoto's:
                                            wandkleed
Uitzicht vanaf een van de terrassen van het kasteel.
Oude beuk

Kastanje
Mocht je ooit in de Belgische Ardennen komen, dan is het zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen.

Ook zijn we naar de grotten van Remouchamps geweest. Om deze te bezoeken moet je wel goed ter been zijn. Er zijn veel trappen en hoogte verschillen en het is er heel donker. Ik ben behoorlijk nachtblind dus voelde me niet altijd op mijn gemak. Bij het afdalen maakte ik dan ook een flinke smak en van schrik ben ik vergeten foto's te maken. Gelukkig niets gebroken, alleen een zere knie en flink spierpijn.

Natuurlijk was er ook tussendoor nog tijd om wat te quilten. Ik heb blokjes gemaakt voor een poppenquiltje en ben opnieuw begonnen met de Dear Jane. Door velen onder ons bekend onder de naam 'Sjaantje'. Het is al de vierde keer dat ik aan deze quilt begin. Steeds vond ik de kleuren niet goed. Nu heb ik besloten om hem te maken van jaren 30 stofjes met een hagelwitte achtergrond. Het is nogal een drukke quilt en ik wilde er rust in hebben, zodat de patroontjes goed uitkomen. De blokjes moet ik nog fotograferen, dus die houden jullie nog even van me te goed.
\