dinsdag 18 oktober 2011

Poppenquiltje




Het poppenquiltje is af!
De beertjes zijn er erg blij mee. Het quiltje is een pakketje van de poppenquiltjes club van Quilt it & Dotty.
Het is gequild zonder batting, maar dat zal ik niet meer doen. Alhoewel het er erg antiekerig uitziet, mis je toch een beetje de schaduw van de steekjes. Vorig jaar ben ik lid geworden van de poppenquiltjes club, maar omdat ik druk bezig was met de antieke quilt heb ik nog een paar pakketjes liggen. Leuk!
Ik vind het leuk om te doen. Het effect is zo leuk van deze kleine quiltjes en je hebt weer snel eens een affo.

Het huiswerk voor de traditionele handquilten cursus is ook af. Het was een behoorlijk karwei.
Maar het is getekend, gesandwiched en ik heb er extra stroken aangezet voor het quilten.
Morgen gaan de eerste steekjes gemaakt worden en ik heb er zin in! Zodra het quiltwerk te zien is, zal ik hiervan foto's op mijn blog zetten.

Het is druilerig weer, dus vandaag ga ik lekker verder met mijn Dear Jane. DH is thuis en heeft me beloofd wat blokjes op freezerpaper te tekenen. Gaat het wat sneller. Komt helemaal goed dus. Vaak is het naaien van zo'n blokje minder werk dan de voorbereiding. Dus alle hulp is welkom. Ik heb nog wat jaren 30 stofjes besteld en hoop dat ze snel arriveren.

maandag 17 oktober 2011

Vintage Valentine Quilt

Op verzoek hier de foto's van de Vintage Valentine Quilt. Zoals jullie kunnen zien, zitten alle cirkeltjes er nog niet op. Dat wil ik in 1 x doen met de perfect circles.
Ook zijn de blokken nog niet goed gestreken, vanwege de blauwe stift. Maar ze zijn wel heel mooi.
De achtergrond lijkt wit, maar is veel donkerder van kleur. Als het zonnetje weer gaat schijnen zal ik ze eens buiten op de foto zetten. Dan krijg je een realistischer beeld van de quilt. Ik ben nu bijna op de helft, maar heb besloten even te stoppen tot na de applicatie cursus van Ted Storm in november. Dan ga ik er weer mee aan de slag.





zondag 16 oktober 2011

Dear Jane, Poppenquiltje

Ik ben druk bezig met het doorquilten van het poppenquiltje. Omdat er zulke kleine stukjes inzaten heb ik besloten om zonder tussenlaag te quilten. Het ziet er wel anders uit dan met tussenlaag, dus voor het volgende kleine quiltje ga ik op zoek naar de dunste tussenlaag die ik kan vinden. Ik moet toegeven dat ik het patchen veel leuker vind dan het quilten. Misschien komt dat omdat ik er niet zo goed in ben. Ik hoop dat ik er door de cursus van Ted beter in word en er meer plezier in ga krijgen. Het kriebelt wel om het ook eens op de naaimachine te proberen. Poppenquiltjes zijn niet zo groot, dus wel handig om op te oefenen.

Ook 2 blokjes gemaakt van de Dear Jane. Ik heb mijn stofjes eens goed bekeken en mis nog lila stofjes.
Ook oranje stofjes kunnen er nog bij. Ik blijf zoeken. Heb nog tijd genoeg, ben immers pas begonnen met dit project. Er zijn helaas niet zo heel veel winkels die reproductiestoffen hebben van de jaren 30.





Het fotograferen van de lapjes is al een kunst op zich heb ik gemerkt. Ik ben van alles aan het uit proberen. Met flitser, zonder flitser, daglicht, kuntstlicht, verschillende achtergrondstofjes, etc. Misschien moet ik er eens buiten wat foto's van maken om de stofjes zo echt mogelijk te laten lijken.

Ondertussen probeer ik ook nog een beetje van het prachtige weer te genieten. Vrijdag hebben we een bezoek gebracht aan het Muiderslot. Ik was er nog nooit geweest. Maar ondanks de rondleiding met de gids vond ik het allemaal wat tegen vallen. Het is heel mooi gerestaureerd, maar ik had graag wat meer gebruiksvoorwerpen uit het verleden willen zien. Nu is het vooral ingericht als educatie voor kinderen.




Kijk eens naar die prachtige blauwe lucht! Het was goed weer om te fotograferen. Ondanks de herst was er in de tuin ook van alles te zien.
Ook de roofvogels waren heel mooi. Helaas hebben we die niet aan het werk gezien.