donderdag 22 september 2011

Antieke quilt

Eerst even foto's gemaakt van de antieke quilt. Zoals jullie zien is hij bijna af. (Nou ja, de top dan...)
De laatste rand moet er nog omheen. De stofjes zijn al getekend en geknipt. Hij past precies op ons bed, alsof hij er voor gemaakt is.

Ik denk er over om een quilt standaard te gaan aanschaffen. Anders lijkt het me heel zwaar om hem door te quilten. Deze quilt is met de hand genaaid en zal ook met de hand worden gequilt. Dus voorlopig kunnen we nog even verder.
Van het tekenen van de quiltmotieven is gisteravond niet veel meer terecht gekomen. Zoonlief zou vannacht terug komen van een zonnige vakantie, en dus was het wachten. De wekker gezet om 2 uur, maar dankzij een behoorlijke vertraging kon ik hem pas om kwart voor 4 in de armen sluiten. Hij had veel te vertellen en er waren bergen foto's, dus al met al was het zo'n uur of  5 voordat ik weer sliep.
Misschien lukt het vandaag nog om nog wat te tekenen. Ik heb "Het Complete Quiltboek" van Barbara Chainey alvast klaargelegd. Staat ook veel in over het ontwerpen en tekenen van quiltmotieven.
Eerst vandaag maar de huishoudelijke klusjes doen en er ligt een behoorlijk vakantiewasje te wachten.
Daarna is het quilt tijd!

woensdag 21 september 2011

cursus Ted Storm

Ik heb er lang naar uit gekeken en vandaag was het dan eindelijk zover. De eerste les handquilten van Ted. We hebben een heel leuk en gezellig groepje. Het zelf uittekenen van quiltpatronen is erg leuk. Daar ga ik flink mee oefenen. We hebben huiswerk meegekregen en gaan er mee aan de slag.
Intussen nog quiltgaren aangeschaft in de gewenste kleur en ik kon het niet laten, dus 1 nieuw lapje ging ook mee naar huis. Netjes toch? Vanavond ga ik lekker op mijn gemak oefenen met het tekenen van verenpatronen. Het lijkt me best een uitdaging om ook zelf een wat groter quiltpatroon te ontwerpen.
Eerst maar wat oefenen dus.
Hopelijk heb ik vandaag ook nog tijd om wat te patchen. Ik begin nu aan de laatste rand van de antieke quilt van Guute. Het heeft even stil gelegen, maar nu ik zo dicht bij het einde ben is de motivatie weer helemaal terug. Nu alvast verzinnen hoe ik deze ga sandwichen. Ik zie mezelf eigenlijk niet over de plavuizen kruipen met zo'n grote quilt.