donderdag 22 september 2011

Antieke quilt

Eerst even foto's gemaakt van de antieke quilt. Zoals jullie zien is hij bijna af. (Nou ja, de top dan...)
De laatste rand moet er nog omheen. De stofjes zijn al getekend en geknipt. Hij past precies op ons bed, alsof hij er voor gemaakt is.

Ik denk er over om een quilt standaard te gaan aanschaffen. Anders lijkt het me heel zwaar om hem door te quilten. Deze quilt is met de hand genaaid en zal ook met de hand worden gequilt. Dus voorlopig kunnen we nog even verder.
Van het tekenen van de quiltmotieven is gisteravond niet veel meer terecht gekomen. Zoonlief zou vannacht terug komen van een zonnige vakantie, en dus was het wachten. De wekker gezet om 2 uur, maar dankzij een behoorlijke vertraging kon ik hem pas om kwart voor 4 in de armen sluiten. Hij had veel te vertellen en er waren bergen foto's, dus al met al was het zo'n uur of  5 voordat ik weer sliep.
Misschien lukt het vandaag nog om nog wat te tekenen. Ik heb "Het Complete Quiltboek" van Barbara Chainey alvast klaargelegd. Staat ook veel in over het ontwerpen en tekenen van quiltmotieven.
Eerst vandaag maar de huishoudelijke klusjes doen en er ligt een behoorlijk vakantiewasje te wachten.
Daarna is het quilt tijd!

5 opmerkingen:

 1. Wat is die mooi !! Ik moet nog steeds 3 randen eraan zetten dus ik loop behoorlijk achter met deze quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij ziet er prachtig uit. het blijft een prachtige quilt. Zelf heb ik de laatste borders weg gelaten omdat hij te groot werd. Maar ik ben bij het quilten blijven steken. Nu het kouder wordt haal ik hem weer naar beneden. Ik quilt inderdaad op een quiltstandaard en dat is wel heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet je antieke quilt er prachtig uit.Dat wordt genieten deze winter, lekker onder de quilt zitten en de prachtigste motieven tevoorschijn toveren. Kom gauw weer even op je blogje kijken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Je kleurgebruik is heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen